U bent hier

Home

Waarschuwingsbericht

Helaas, deze vacature is verlopen.
Ga naar Vacatures om de meest recente vacatures te zien.

Logopedist Amerpoort (10 tot 38 uur)

Ben jij een enthousiaste, gemotiveerde logopedist en wil je graag werken voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking? Dan zoeken wij jou!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Als Logopedist kan je op verschillende plekken binnen Amerpoort gaan werken.

Bij Amerpoort in Baarn wonen, werken en logeren mensen met een verstandelijke beperking, ook kunnen zij hier hun vrije tijd besteden. Het Paramedisch centrum is gevestigd op Nieuwenoord, het hoofdterrein van Amerpoort en werkt samen met het gezondheidscentrum op het terrein van Sherpa. Vanuit locatie Nieuwenoord wordt ook ondersteuning geboden aan woningen en dagbestedingslocaties van Amerpoort in de regio.

Bij peuterdagcentrum Irene in Utrecht biedt Amerpoort veilige en vertrouwde dagopvang voor jonge kinderen tussen 0 en 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand, beperking en/of gedragsproblemen. De kinderen krijgen hier zorg en begeleiding in kleine groepen met vaste medewerkers. Bij alle groepen staat de vraag van het kind voorop. Omdat die vraag soms lastig te beantwoorden is, wordt er veel aandacht aan communicatie besteed. Ouders spelen bij Peuterdagcentrum Irene een belangrijke rol. Samen wordt er naar antwoorden gezocht op de individuele hulpvraag van het kind.

Als Logopedist richt je je op problemen rond het eten, drinken en communicatie. Tevens zijn er specifieke werkzaamheden met betrekking tot het gehoor. Je observeert, diagnosticeert en adviseert als het gaat om kauwen, (ver)slikken, houding en hulpmiddelen. Bij communicatie kun je denken aan onderzoek, begeleiding en behandeling van spraak en taal(ontwikkeling). Maar ook bied je ondersteuning in de communicatie bij autisme.

Je kunt het dagprogramma visueel maken door middel van plaatjes, foto's of pictogrammen of het leren van gebaren. Je coacht begeleiders en geeft nascholing en voorlichting aan begeleiders op de diverse locaties. Indirecte behandeling, kennisoverdracht en multidisciplinair werken staan binnen de werkzaamheden centraal. De logopedische stoornissen zijn vrijwel nooit opzichzelfstaand en dit vraagt van jou als logopedist flexibiliteit wat observatie, onderzoek en behandeling betreft. Je werkt nauw samen met ergotherapeuten, fysiotherapeuten en diëtisten. Je komt terecht in een enthousiast zelfstandig team.

Als logopedist op Peuterdagcentrum Irene kom je een aantal uren in de week op de 3 verschillende groepen. Je coacht begeleiders op de communicatie met de kinderen en coacht 'on the job' bij eet- en drinkmomenten. Je onderhoudt contact met de logopedisten uit de eerste lijn en past het beleid toe op de peutergroepen. Ook is er contact met logopedisten uit de revalidatie of het ziekenhuis en overleg je indien nodig met andere betrokken therapeuten. Zowel in de dagelijkse communicatie met de kinderen als ook bij de liedjeskring en de overgangsliedjes zijn gebaren belangrijk ter ondersteuning van onze woorden.

Om de 3 maanden zijn er behandelbesprekingen van de kinderen waarbij je meedenkt over de doelen voor de kinderen. Waar nodig doe je een individueel onderzoek in het kader van algehele diagnostiek (denk aan ComVoor en Taalbegrip/Taalproductie).

Hoe waarderen wij jou

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • In totaal is er 38 uur te verdelen, waarvan 10 uur voor het Peuterdagcentrum. Jij krijgt een tijdelijk contract (uren in overleg) in verband met ziektevervanging. Een combinatie van taken is mogelijk en de uren kunnen door 2 of meer personen worden ingevuld.
 • Op termijn is verlenging mogelijk in verband met zwangerschapsvervanging medio juni 2020.
 • Een salaris van min. €2.675,- en max. €3.948,- (FWG 55) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Wat breng jij mee

 • Je hebt een afgeronde opleiding Logopedie.
 • Je bepaalt o.b.v. zelfstandige diagnostiek naar eigen inzicht de logopedische behandelaanpak van cliënten, de aanpak en indeling van de eigen werkzaamheden en de te stellen prioriteiten.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B
 • Kennis en ervaring met de doelgroep is een pré.
 • Je hebt ervaring met Totale Communicatie.
 • Kennis van autisme en de vroege communicatieve ontwikkeling is een pré
 • Afname bevoegdheid van de ComVoor en DDS is wenselijk.

Ga naar: https://www.werkenbijamerpoort.nl/werken/vacatures/logopedist-10-36-uur-baarn-en-utrecht-1088619 en solliciteer direct!

 

 

...
Bedrijfsnaam:
Plaats:
Baarn en Utrecht
Type dienstverband:
Tijdelijk
Type werkgever:
Instelling / Stichting
Vacature verloopt op:
maandag, februari 10, 2020