U bent hier

Home

Praktisch & toepasbaar de Richtlijn Dossiervorming

Cursusinhoud:

Tijdens de training leer je wat de verplichte & belangrijkste items zijn van de Richtlijn Dossiervorming en trainen we direct hoe je deze het makkelijkst en snelst toepasbaar kan maken. We oefenen met het maken van een goede bondige logopedische diagnose waarbij alle ICF punten aanbod komen. We oefenen met het formuleren van SMART hoofddoelen en duiden het verschil tussen subdoelen en korte termijn resultaten. Hierbij letten we op het procesmatig werken, waardoor je in staat bent de rode draad in je dossier te creëren en behouden, zonder dat je het gevoel hebt alles dubbel te doen. Het is belangrijk dat je merkt dat de dossiervorming voor jouzelf bedoeld is en niet voor de zorgverzekeraars.

Tijdens de training werken we in je eigen dossiers. Wanneer je zelf een geschikte casus hebt, ofwel omdat je deze heel goed vindt, ofwel omdat je deze heel moeilijk vindt, kan deze tijdens de training worden in gebracht.

Je gaat dan naar huis met een praktisch toepasbaar behandelplan voor deze patiënt. Je weet precies hoe je in je andere dossiers makkelijk en snel de richtlijn kan gaan toepassen. Je hebt een werkboek met handige tips en tools om het geleerde thuis ook toe te passen.

Naast plenaire training worden de deelnemers ook uitgedaagd zelf aan de slag te gaan met de richtlijn dossiervorming. Na afloop van de training heb je de gelegenheid om 2 dossiers in te leveren, waarbij deze worden gecontroleerd op juiste implementatie en voorzien van gerichte feedback.

Leerdoelen

Wat ga jij leren?

Wil jij:

  • Precies weten wat en hoe de richtlijn Dossiervorming toegepast dient te worden in je dossiers?
  • Dat jouw dossiers voldoen aan de criteria 2018 van de Kwaliteitstoets van de NVLF?
  • Dit zo efficiënt mogelijk toe kunnen passen en daarmee tijdbesparend je administratie bij kunnen houden?
  • Precies weten wat je waar het beste kunt noteren in jouw softwareprogramma?
  • Tips en tools ontvangen om eenvoudig en snel SMART hoofddoelen te kunnen formuleren?

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor logopedisten die meer willen weten over hoe ze de Richtlijn Dossiervorming op een eenvoudig en efficiënte manier kunnen toepassen in hun dossiers en daarmee auditproof werken volgens de nieuwste criteria.
De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
De deelnemers lezen vooraf de Richtlijn Dossiervorming en de criteria van de Kwaliteitstoets Logopedie 2018. Het aanleveren van dossiers is een voorwaarde om de zelfstudiepunten te ontvangen. Het meenemen van een laptop met toegang tot de eigen administratie/software is van harte aanbevolen omdat je in de loop van de dag in je dossiers alle criteria auditproof gaat opstellen.

Trainer

Deze workshop wordt gegeven door Niña van Wermeskerken  (ervaren logopedist en auditor)

Accreditatie

Voor deze training ontvang je 10 geaccrediteerde punten na het inleveren van de huiswerkopdrachten.

Contact:

Website: www.zogezegd-zogedaan.nl

E-mail: info@zogezegd-zogedaan.nl

Telefoon: 06- 463 11 555

INSCHRIJVEN

Wat zeggen jouw collega’s over deze training?

Na jouw training Bedreven, pak ik regelmatig de reader erbij om te zien of ik de rode draad volg. Ook heb ik mijn administratieprogramma nu zo ingericht dat ik geen dubbel werk meer doe, kortom na jouw training heb ik meer rust gecreëerd in mijn administratie en zie ik niet meer zo tegen de audit op. Ben geen goede tekstschrijver, maar dit denk ik als ik aan je training denk. Er was veel ruimte voor vragen stellen.

  • Amina Azahaf

In een kleine groep krijg je concrete handreikingen. Bovendien is er voldoende tijd om vragen te stellen en de mogelijkheid om je eigen dossiers onder de loep te nemen. Na de training was voor mij duidelijk wat er precies verwacht wordt bij audits en waar onze aandachtspunten liggen. Met de overzichtelijke handleiding kun je na de cursus direct aan de slag.

  • Suzanne Joosten

Kijk voor meer testimonials op www.zogezegd-zogedaan.nl/testimonials

Ben je er nog niet zo zeker van, profiteer dan van de vele tips  door je in te schrijven voor de Blog LogoFlow en ontvang het GRATIS ebook “Hoe overleef ik mijn audit?” via deze link: https://www.zogezegd-zogedaan.nl/gratis-e-book/

INSCHRIJVEN

...
Cursus kosten: €
1.063,50
Cursusdata:
zaterdag, mei 22, 2021
Cursuslocatie:
Utrecht
Bedrijfsnaam: