U bent hier

Home

Cursus Logopedie en Meertaligheid

Kinderen die meertalig zijn vormen een bijzondere doelgroep binnen de logopedie. Werkt u veel met meertalige kinderen? En wilt u graag het onderscheid tussen de normale meertalige ontwikkeling en een taalprobleem kunnen maken? Dan is deze cursus iets voor u. In de cursus is onder andere aandacht voor het verloop van de meertalige ontwikkeling, de onderzoeksmogelijkheden die u heeft als logopedist en de evidence-based logopedische behandeling. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kunt u de geleerde technieken direct toepassen in uw eigen werkomgeving.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die werken met meertalige kinderen. Zij zijn werkzaam in een vrijgevestigde praktijk, de zorg of het onderwijs. Deze logopedisten hebben behoefte aan theoretische concepten en denkkaders die praktische handvatten bieden voor de problemen die zij met deze doelgroep in de praktijk tegenkomen.

Resultaat

  • U past de theorie over meertalige ontwikkeling toe in uw logopedische behandeling.
  • U onderscheidt een normale meertalige ontwikkeling van een afwijkende meertalige ontwikkeling bij een meertalig kind.
  • U bepaalt behandelmogelijkheden op basis van uw analyse van de afwijkende meertalige ontwikkeling.
  • U betrekt ouders en leerkrachten bij de logopedische behandeling van het meertalige kind.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze interessante cursus bijzonder effectief. U krijgt alle theorie en vaardigheden aangereikt door middel van (zelf ingebrachte) casuïstiek, literatuuronderzoek, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 20 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 27 uur, waarvan 18 contacturen en 9 uur zelfstudie.

Professionals

Linda van Dijk is (preverbaal) logopedist en SI-therapeute. Ze is werkzaam op Logisch! Logopedisch Expertisecentrum en behandelt in de praktijk veel meertalige kinderen.

Martine Broersen-Jong is klinisch linguïst en logopedist. Ze heeft ruime ervaring in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met gehoor-, taal- en spraakproblemen binnen audiologische centra en cluster-2 onderwijs.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 36 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is meertaligheid?
  • Hoe verloopt de taalontwikkeling van meertalige kinderen?
  • Afwijkende (taal)ontwikkeling en meertaligheid
  • Advisering aan ouders en derden
  • Omgaan met culturele verschillen
  • Basisprincipes diagnostiek: o.a. anamnese meertaligheid, dynamische diagnostiek en interpretatie
  • Werken met een tolk
  • Wanneer starten en stoppen van de behandeling?
  • Inhoud van de behandeling
  • Hoe behandelt u de thuistaal?
  • Behandelsuggesties en materialen
  • Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning 

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Amsterdam of Utrecht.

Wil je voor of na 1 januari starten met deze cursus of opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij ons aanbod. Hieronder zie je de planning van dit programma met een startdatum na 1 januari 2017. Wil je liever nu starten? Ga dan naar dit programma met de knop Start voor 1 januari.

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten € 819,00
Trainingsmateriaal € 75,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1057,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

...
Cursus kosten: €
1.063,50
Cursusdata:
zaterdag, mei 22, 2021
Cursuslocatie:
Utrecht
Bedrijfsnaam: